15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPenala pensie privată

Penala pensie privată

 

 

MEHEDINŢI. Liderul de sindicat al unei societăţi din Drobeta Turnu Severin este cercetat de poliţie pentru că a profitat de funcţia sa şi a înscris abuziv toţi sindicaliştii la un fond de pensii private. Salariaţii îl acuză pe cel care ar fi trebuit să le reprezinte drepturile că a obţinut comisioane grase de pe urma contractelor şi că le-a vândut datele personale.

„Poliţia a primit mai multe sesizări şi plângeri din partea unor angajaţi ai firmei Celrom, iar cadrele Serviciului economic fac cercetări, după care se vor lua măsurile legale“, a declarat Karin Sică, subinspector la IPJ Mehedinţi.

Angajaţii societăţii de stat Celrom din Drobeta Turnu Severin s-au trezit peste noapte înscrişi abuziv la un fond de pensii private. Liderul de sindicat şi şefa Biroului de Evidenţă a salariaţilor au vândut toate datele angajaţilor unei firme din Reşiţa, care le-a întocmit tuturor dosare de pensii private. Aceştia au aflat de abuzul făcut de şeful lor atunci când au vrut să se înscrie singuri la un fond de pensii. Ei nu ştiau nimic, nu au semnat cereri de înscriere şi nu au primit nici un act oficial că ar beneficia legal de fondul de pensii, trimiţându-li-se doar o scrisoare de mulţumire din partea societăţii de pensii private.

„Am mers să mă înscriu la un fond de pensii private şi după ce mi-au luat datele mi-au spus că sunt deja înscrisă la alt fond. Am plecat acasă şi după câteva zile am primit prin poştă o adresă de mulţumire din partea firmei Allianz Ţiriac pentru că am ales programul lor de pensie. Eu nu am semnat nimic şi nici nu am fost vreodată de acord să îmi fac pensie la Ţiriac“, a povestit Dorina Moşneanu, în situaţia sa aflându-se alţi 364 de muncitori de la Celrom.

Angajaţii au mers peste liderul de sindicat să-i ceară explicaţii, iar acesta le-a spus să-l dea în judecată dacă nu sunt mulţumiţi.

„Am mers în grup peste liderul de sindicat Ion Târziu şi am vrut să-l batem, dar nea Ion a început să tremure şi ne-a spus
să-l dăm în judecată dacă nu suntem mulţumiţi“, a declarat Ion Mitroi, angajat al Celrom.

În aceeaşi situaţie neplăcută se află şi angajaţi care plecaseră de mult din fabrică, printre care şi numeroşi tineri care în prezent lucrează la poliţie şi pompieri, acolo unde angajaţii nu au voie să se înscrie la un fond de pensii private.

„Eu nu mai lucrez din septembrie aici, dar m-a înscris şi pe mine la acelaşi fond de la Reşiţa. Am depus plângere la poliţie şi îl voi da în judecată“, a spus Mircea Coconoiu, fost angajat al Celrom.

 

Angajaţi de la ISU Drobeta au probleme la serviciu din cauza liderului afacerist

 

„Noi am plecat de la Celrom, obţinând prin concurs un loc la pompieri. Şefii au început să ne întrebe de ce ne-am făcut pensii private. Statutul nostru nu ne dă voie să facem pensii private“, au declarat mai mulţi pompieri de la ISU Drobeta.

Fapta liderului de sindicat pare să fie cunoscută de toată fabrica, dar şi de conducerea unităţii, care nu a dorit să discute cu mass-media şi nici nu a luat vreo măsură împotriva lui.

„Nu aveţi voie în fabrică. Directorii sunt plecaţi prin fabrică şi nu vrea nimeni să vă primească“, le-au spus gardienii ziariştilor care au vrut să afle părerea şefilor Celrom.

Liderul de sindicat a stabilit inţial o întâlnire cu reporterii, prin telefon, însă înainte de ora stabilită Ion Târziu a revenit cu un telefon şi a spus că nu poate să mai vină având mai multe situaţii de rezolvat în interesul fabricii.

„Am aflat despre acuzele pe care mi le aduc angajaţii, dar să rezolve poliţia problema. Eu nu am luat nici un comision de la nimeni. Cât despre semnăturile în fals, să răspundă firma de asigurare, nu eu“, a declarat telefonic liderul de sindicat Ion Târziu.

Angajaţii societăţii Celrom şi-au făcut alt sindicat şi doresc să obţină actele lor din custodia fabricii, temându-se ca nu cumva fostul lor lider de sindicat să le fi folosit actele şi pentru împrumuturi bancare.

„Mâine poate ne pomenim că vin unii şi ne iau casa că am făcut împrumuturi în bancă şi, de fapt, poate le-a făcut Târziu“, a declarat revoltat Ioan Mitroi.

Angajaţii de la Celrom se declară nemulţumiţi de ancheta poliţiei, care, spun ei, bate pasul pe loc de aproape o săptămână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS